PGD Vojsko - dogodki

PGD Vojsko ima novo Facebook stran. Tam si lahko ogledate fotografije in preberete o vseh zadnjih dogodkih našega društva. Vabljeni k ogledu!

www.facebook.com/pgdvojsko 

V soboto 15.10.2016 je v organizaciji gasilske zveze Idrija potekal  gasilski rally. Udeležila so se ga vsa gasilska društva v gasilski zvezi Idrija. Na 9 točkah v Idriji in Spodnji Idriji smo  preizkusili svoje znanje v različnih gasilskih vajah. 

Operativni člani PGD Vojsko smo v nedeljo 18.9.2016 izvedli gasilsko vajo na novo zgrajenem objektu pri Baštetu. Trenirali smo postavitev lestve, vrvno tehniko in spust iz višine. Sodelovalo je 7 operativnih članov.

8. Avgusta 2016 smo se člani PGD Vojsko odpravili na pomoč gasiti požar na Kraškem robu. 5 gasilcev je gasilo čez dan, 2 gasilca pa sta gasila v nočni izmeni.

Na velikonočno soboto smo se nekateri člani, njihovi družinski člani in bodoči člani odzvali povabilu na začetni tečaj teka na smučeh. Tečajniki smo se razdelili na dve skupini in vsaka s svojim učiteljem po korakih spoznavali in trenirali osnove drsalne tehnike. Ob koncu sta nam učitelja pripravila tekmo po poligonu, kjer je tekmovalnost kljub utrujenosti iz naših teles izvabila še nekaj moči. Bolj ali manj izmučeni smo se zbrali v koči TSK-ja, nadomestili izgubljeno tekočino in organizatorjem tečaja obljubili včlanitev v klub naslednjo sezono.
Tečaj in izposoja opreme sta bila za nas brezplačna, saj ga je tekaško smučarki klub Idrija organiziral za PGD Vojsko v zahvalo za vsakoletno pomoč pri organizaciji tekme. Udeleženci tečaja se iskreno zahvaljujemo učiteljema in predsedniku kluba ter si želimo uspešnega nadaljnjega sodelovanja.